Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek tarifi: Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yağ ve şeker köpürene kadar çırpılır. Üzerine süt eklenerek karıştırılır. Toz malzemeler eklenir karıştırılır.
  • Havuç rendelenir, içine 1 tatlı kaşığı un eklenir ve karıştırılarak kek harcına ilave edilir. Kırılmış cevizin içime de aynı şekilde un ilave edilir ve karıştırılarak kek harcına ilave edilir.
  • Kek harcı iyice karıştırılır. Böylece havuç ve ceviz dibe çökmüyor. Zaten normal kekten daha koyu kıvamlı bir kek olması gerek.
  • Yağladığımız kek kalıbına harcımızı dökelim ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kekimiz yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakılır.
  • Kek pişerken ilk yarım saat fırını açmıyoruz ki kabaran kek sönmesin. Kekin pişip pişmediğini bir kürdan batırarak anlayabiliriz.
  • Kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir. Pişen kekimizi çıkarıp üstünü örtüyoruz ve soğumasını bekliyoruz.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına alarak kesip afiyetle yiyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025