Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek tarifi: Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yağ ve şeker köpürene kadar çırpılır. Üzerine süt eklenerek karıştırılır. Toz malzemeler eklenir karıştırılır.
- Havuç rendelenir, içine 1 tatlı kaşığı un eklenir ve karıştırılarak kek harcına ilave edilir. Kırılmış cevizin içime de aynı şekilde un ilave edilir ve karıştırılarak kek harcına ilave edilir.
- Kek harcı iyice karıştırılır. Böylece havuç ve ceviz dibe çökmüyor. Zaten normal kekten daha koyu kıvamlı bir kek olması gerek.
- Yağladığımız kek kalıbına harcımızı dökelim ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kekimiz yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakılır.
- Kek pişerken ilk yarım saat fırını açmıyoruz ki kabaran kek sönmesin. Kekin pişip pişmediğini bir kürdan batırarak anlayabiliriz.
- Kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir. Pişen kekimizi çıkarıp üstünü örtüyoruz ve soğumasını bekliyoruz.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alarak kesip afiyetle yiyoruz. Afiyet olsun.