Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek tarifi: Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 200 gram şeker
- 100 mililitre sıvı yağ
- 250 gram un
- 100 gram ceviz içi
- 1 adet orta boy havuç
- 1 paket kabartma tozu
- 15 gram tarçın
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Havuçları rendeleyin. Un, kabartma tozu, tarçın, havuç ve cevizi bir kapta birleştirin.
- Yumurtaları ve şekeri mikser yardımı ile 5 dakika boyunca aynı yöne doğru çırpın.
- Sıvı yağı ekleyip, karıştırın.
- Kapta birleştirdiğiniz kuru malzemeleri 2 veya 3 seferde yumurtalı karışımın içerisine ekleyip spatula ile alttan üste doğru karıştırın.
- Fırını 165 dereceye ayarlayın. Kek kalıbınızı yağlayın sonrasında un serpiştirin.
- Harcı kek kalıbına dökün ve fırına atın.
- Yaklaşık 40-45 dakika da kekimiz pişmiş oluyor. Ancak fırına göre farklılık gösterebilir siz 30 dakikadan sonra kontrollü gidin. Afiyet olsun.
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kek kalıbını yağlayıp unlamak kekin kalıptan rahatlıkla çıkmasını sağlıyor.