Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek tarifi: Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet havuç
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 adet limonun suyu ve kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
- Daha sonra havuçları rendeleyin ve suyunu biraz sıkın.
- Yağ, süt ve tarçını yumurtalara ekleyip çırpın.
- Havuç ve cevizleri ekleyip artık bir spatula yardımı ile alttan üste doğru söndürmeden karıştırın. Kuru malzemeleri eleyerek karışıma ekleyin.
- Limon suyu ve kabuğunu ekleyin. Yağlanıp unlanmış kalıba alın ve önceden ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde pişirin. Afiyet olsun.
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Havuçların suyunu iyice sıkmanız çok önemli.