Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek tarifi: Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı ceviz (iri çekilmiş)
- 1 tatlı kaşığı tarçın (tercihen)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2-2,5 su bardağı un
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Uygun bir kapta yumurta ve şekeri güzelce çırpalım. Sıvı yağı ve sütü ekleyip az çırpalım.
- Ardından havuç,ceviz ve tarçını ilave edelim bir spatula ile karıştıralım.
- Son olarak kabartma tozu, vanilini ekleyelim azar azar unu ekleyelim, karıştıralım.
- Kalına kek hamurunu dökelim ve 180 derece alt üst ayar fırında pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun.
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Derin bir kalıp kullanıp da şiş veya bıçak ile kontrol ettiğinizde hala içi pişmemiş ise 150 dereceye düşürebilirsiniz fırının derecesini.