Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Cevizli Kek Tarifi

Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu Cevizli Kek Tarifi

Havuçlu Cevizli Kek tarifi: Havuçlu Cevizli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Cevizli Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Cevizli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet havuç
  • 1/2 su bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un (Kek kıvamı alana kadar)

Havuçlu Cevizli Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
  • Yağ ve süt de eklenip çırpmaya devam edilir.
  • Havuçlar rendelenir ve fazla suyu sıkılır. Ceviz içi ufalanır. Karışıma eklenir.
  • Tarçın, vanilya, kabartma tozu ve un da ilave edilip çırpılmaya devam edilir.
  • Yağlanmış kalıba dökülür ve 180 derecede fanlı ayarda içini çekip, kabarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Havuçlu Cevizli Kek tarifinin püf noktası nedir?

Havuçların suyunu iyice sıkın ki kekinizin içini hamur bırakmasın. Kürdan testi yapmayı unutmayın. Yumurta ve şekeri iyice köpürtün.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025