Havuçlu Burger Tarifi
Havuçlu Burger tarifi: Havuçlu Burger için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Burger nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Havuçlu Burger yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet havuç
- 1/2 adet kuru soğan
- 1 adet kereviz sapı
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı kahvaltılık gevrek
- 1/2 çay bardağı keten tohumu
- 1/2 çay bardağı kabak çekirdeği içi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Servisi için:
- 4 adet hamburger ekmeği
- 1 adet domates
- 1 adet kırmızı soğan
- 4 yaprak kıvırcık marul
Havuçlu Burger tarifi nasıl yapılır?
- Kabuğunu soyduğunuz havuçları, üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesi ile yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan havuçların fazla suyu kaldıysa süzün. Ilınması için bir kenarda bekletin.
- Kuru soğan ve kereviz sapını çok küçük parçalar halinde doğrayın. Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın.
- Zeytinyağı, iri parçalar halindeki kahvaltılık gevrek, keten tohumu, kabak çekirdeği içi, tuz ve karabiberi haşlanmış havuçlara ekleyin.
- Çırpılmış yumurtayı da ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Burger harcını dört eşit parçaya bölün, elinizle ya da çelik bir kalıp kullanarak şekil verin.
- İyice kızdırdığınız yağsız tavada arkalı önlü ters çevirerek renk alana kadar kızartın.
- Servisinde kullanmak üzere; kırmızı soğanı ve domatesi halka halka dilimleyin.
- Hamburger ekmeklerinin taban kısımlarına kıvırcık marul yapraklarını yerleştirin. Domates ve soğan dilimlerini ekleyin.
- Kızarmış havuç burgerleri de yerleştirdikten sonra hamburger ekmeklerini kapatın. Bekletmeden ılık olarak servis yapın. Sevdiklerinizle paylaşın.
Havuçlu Burger tarifinin püf noktası nedir?
Damak tadınıza göre havuçları rendeledikten sonra da kullanabilirsiniz.