Havuçlu Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Havuçlu Bal Kabağı Çorbası tarifi: Havuçlu Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Havuçlu Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 dilim bal kabağı
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 litre su
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı ucu karabiber
- 1 çay kaşığı ucu zerdeçal
- 1 çay kaşığı ucu zencefil
Havuçlu Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Soğan ve sarımsağı doğrayın.
- Tencereye zeytinyağını alıp, soğan ve sarımsağı biraz kavurun.
- Üzerine dilim dilim doğradığınız bal kabağı ve havucu ekleyin.
- Bir tur karıştırıp tencerenin kapağını kapatın, buharla bir süre pişmesini bekleyin.
- 3-4 dakika sonra üzerilerine bulguru ve sıcak suyu ekleyin.
- Kabak ve havuçlar yumuşadıktan sonra blender ile pürüzsüz kıvama gelene kadar çekin.
- Sebzeler parçalandıktan sonra karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin.
- Ocağa tekrar alıp baharatlarını damak tadınıza göre ilave edin.Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Afiyet olsun.
Havuçlu Bal Kabağı Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Çorbanızı yapıp, sıcak sıcak kaseye koyduktan sonra üzerine ufak dokunuşlar yapabilirsiniz. Ben biraz yulaf ezmesi, pul biber ve maydanoz ekledim. Limon, kekik, karabiber gibi lezzetler de oldukça yakışabilir.