Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi
Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası tarifi: Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çorba için:
- 2 adet havuç
- 2 adet sarımsak
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 litre su (su + et/tavuk/sebze suyu)
Terbiyesi için:
- 2-3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1/2 adet limon suyu
- 1 adet yumurta sarısı
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı nane
Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın ve rendelenmiş havuçları ekleyip kavurmaya başlayın.
- Birkaç dakika kavurduğunuz havuçlara ince doğradığınız sarımsakları ekleyin.
- Sarımsakların kokusu çıkınca şehriyeleri ekleyin.
- Şehriyelerin rengi dönmeye başlayınca suyunuzun yarısını sıcak olarak ekleyin. Ateşi kısıp, kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
- Bir kaseye un, yoğurt, limon suyu ve yumurta sarısını alıp pürüzsüz kıvam alana kadar çırparak terbiyenizi hazırlayın.
- Tencerenize kalan suyunuzu ekleyin. Bu karışımdan 1-2 kepçe alarak terbiyenize yavaş yavaş ekleyerek terbiyeyi ılıştırın.
- Ilıştırdığınız terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ekleyin (karıştırmayı unutmayın). Kısık ateşte şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
- Bir tava içine tereyağını alıp kızdırın. Naneyi ekleyin, rengi hafif dönünce çorbanızın üzerine dökün. Afiyet olsun.
Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Damak tadınıza göre et/tavuk/sebze suyu oranını arttırıp azaltabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz. Terbiyesinde süzme yoğurt kullanarak daha yoğun bir kıvam elde edebilirsiniz.