Havuç Yahnisi Tarifi
Havuç Yahnisi tarifi: Havuç Yahnisi için gerekli malzemeler nelerdir? Havuç Yahnisi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Havuç Yahnisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 3 adet patates
- 100 gram dana kuşbaşı eti (haşlanmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kurutulmuş reyhan
Havuç Yahnisi tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları yemeklik doğrayıp tereyağında hafif renk alana dek kavurun. Daha sonra küp doğranmış havuçları ilave edin.
- Çok az daha kavurup salçaları ekleyin. 1 dakika kadar salçaları kavurduktan sonra et suyu, et be birazda içme suyu ilave edin.
- Havuçları 5-10 dakika pişirin. Ardından küp doğranmış patatesleri ekleyip suyunu ayarlayın.
- Tuzunu ve biberini ekleyip pişirin. Patatesler yumuşayınca yemeğin altını kapayıp, bol kuru reyhan ilave edin. Servis tabağına alıp üzerine limon suyu gezdirin servis yapın. Afiyetler olsun!