Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuç Yahnisi Tarifi

Havuç Yahnisi

Havuç Yahnisi Tarifi

Havuç Yahnisi tarifi: Havuç Yahnisi için gerekli malzemeler nelerdir? Havuç Yahnisi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuç Yahnisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 100 gram dana kuşbaşı eti (haşlanmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş reyhan

Havuç Yahnisi tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları yemeklik doğrayıp tereyağında hafif renk alana dek kavurun. Daha sonra küp doğranmış havuçları ilave edin.
  • Çok az daha kavurup salçaları ekleyin. 1 dakika kadar salçaları kavurduktan sonra et suyu, et be birazda içme suyu ilave edin.
  • Havuçları 5-10 dakika pişirin. Ardından küp doğranmış patatesleri ekleyip suyunu ayarlayın.
  • Tuzunu ve biberini ekleyip pişirin. Patatesler yumuşayınca yemeğin altını kapayıp, bol kuru reyhan ilave edin. Servis tabağına alıp üzerine limon suyu gezdirin servis yapın. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025