Havuç Tatlısı Tarifi
Havuç Tatlısı tarifi: Havuç Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Havuç Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
Havuç Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet havuç
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket petibör bisküvi
- 1/2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Muhallebisi için:
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilin
Üzeri için:
Havuç Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Havuçların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
- Bir tavaya havuçları alın ve üstüne 1 bardak şekeri ekledikten sonra güzelce karıştırın. Ocağın altını açın ve ara ara karıştırarak yaklaşık 10 dakika boyunca havuçlar yumuşayana dek kavurun.
- Bisküvileri bir kabın içerisine elinizle parçalayın. Hazırladığınız havuçlu karışımı bisküvilerle güzelce karıştırın ve tarçını da ekledikten sonra iyice harmanlayın.
- Bir borcamın dibini ıslatın ve Hindistan cevizini tabanı kaplayacak şekilde serpiştirin.
- Üstüne hazırladığınız bisküvili havuç karışımını taban oluşturacak şekilde bastırarak yayın.
- Muhallebi için vanilin haricinde gereken tüm malzemeleri bir tencerede karıştırın ve topak kalmayana dek bir çırpıcı ile çırpın.
- Ardından ocağın altını açın ve muhallebiniz göz göz kaynayana dek karıştırarak pişirin. Piştikten sonra vanilini de ekleyin ve güzelce karıştırıp, hazırladığınız havuçlu tabanın üstüne dökün.
- Oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırın ve bir gece beklettikten sonra bademlerle süsleyip dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun.
Havuç Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Havuçları şekerle pişirirken hafif sulu bırakırsanız bisküvileriniz daha kolay eriyecektir.