Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuç Tatlısı Tarifi

Havuç Tatlısı

Havuç Tatlısı Tarifi

Havuç Tatlısı tarifi: Havuç Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Havuç Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuç Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet havuç
  • 3,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 10 adet hurma (suda bekletilmiş)
  • 1/2 su bardağı labne peyniri
  • 2,5 yemek kaşığı bal
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 tatl kaşığı tarçın

Havuç Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Havuçları rendeleyin ve tavada yumuşayıncaya kadar kavurun.Soğumaya bırakın.
  • Bir tencereye sütü ve tam buğday ununu ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Rondoya havuç, yulaf ezmesi ve suda beklemiş hurmayı ekleyip çekin. Karışımı servis edeceğiniz kalıbın tabanına yayın.
  • Pişirdiğiniz muhallebinin içine bal ve labne peynirini ekleyip karıştırın. 2 saat buzdolabında bekletin.
  • Muhallebi soğuduktan sonra, havuç tabanının üzerine ekleyip 1 saat daha buzdolabında bekletin. Üzerine tarçın ve ceviz ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025