Havuç Tatlısı Tarifi
Havuç Tatlısı tarifi: Havuç Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Havuç Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Havuç Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet havuç
- 3,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tam buğday unu
- 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 10 adet hurma (suda bekletilmiş)
- 1/2 su bardağı labne peyniri
- 2,5 yemek kaşığı bal
- 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1 tatl kaşığı tarçın
Havuç Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Havuçları rendeleyin ve tavada yumuşayıncaya kadar kavurun.Soğumaya bırakın.
- Bir tencereye sütü ve tam buğday ununu ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Rondoya havuç, yulaf ezmesi ve suda beklemiş hurmayı ekleyip çekin. Karışımı servis edeceğiniz kalıbın tabanına yayın.
- Pişirdiğiniz muhallebinin içine bal ve labne peynirini ekleyip karıştırın. 2 saat buzdolabında bekletin.
- Muhallebi soğuduktan sonra, havuç tabanının üzerine ekleyip 1 saat daha buzdolabında bekletin. Üzerine tarçın ve ceviz ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.