Havuç Tarator Tarifi
Havuç Tarator tarifi: Havuç Tarator için gerekli malzemeler nelerdir? Havuç Tarator nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
3 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Havuç Tarator yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet büyük boy  havuç
- 5 yemek kaşığı  yoğurt
- 3 yemek kaşığı  süzme yoğurt
- 1 diş  rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı  zeytinyağı
- 5-6 adet  ceviz içi
- 1 çay kaşığı  tuz
Havuç Tarator tarifi nasıl yapılır?
- Havucu rendeleyin ve bir tavaya alın. Çok az zeytinyağıyla beraber orta ateşte, yumuşayana dek, 2-3 dakika kadar kavurun ve bir köşede soğumaya alın.
- Bir kabın içerisine yoğurt, süzme yoğurt, soğumuş rendelemiş havuç, ceviz içi, zeytinyağı, rendelemiş sarımsak ve tuzu alarak güzelce karıştırın.
- Karışımı servis tabağına alın ve üzerine dilerseniz zeytinyağı gezdirerek ve taze nanelerle süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun!
Havuç Tarator tarifinin püf noktası nedir?
Arzuya göre içerisine toz kırmızı biber ilavesinde bulunabilirsiniz. Ceviz oranını arttırabilir, taze baharatlar ya da ince doğranmış maydanoz ilave edebilirsiniz.