Havuç Tarator Tarifi
Havuç Tarator tarifi: Havuç Tarator için gerekli malzemeler nelerdir? Havuç Tarator nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Havuç Tarator yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet havuç
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
Havuç Tarator tarifi nasıl yapılır?
- Sıvı yağ genişçe bir tavaya alınır. Küçük küçük doğradığımız ya da rendelediğimiz iki diş sarımsak tavaya eklenerek kavrulur.
- Daha sonra rendelenmiş havuçlar ilave edilir ve havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika kavrularak ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Ayrı bir kasede süzme yoğurda tuz eklenerek çırpılır. Soğuyan havuçlar yoğurda ilave edilerek karıştırılır ve servis tabağına alınır. Afiyet olsun.