Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuç Tarator Tarifi

Havuç Tarator

Havuç Tarator Tarifi

Havuç Tarator tarifi: Havuç Tarator için gerekli malzemeler nelerdir? Havuç Tarator nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuç Tarator yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3-4 adet havuç
  • 5-10 adet ceviz içi (iri parçalanmış)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Havuç Tarator tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle havuçları rendeliyoruz ve biraz sıvı yağ eklediğimiz tavamıza alıyoruz.
  • Yağ ile harmanlanana kadar karıştırıyoruz. Orta ateşte, ağzı kapalı bir şekilde, arada karıştırarak pişiriyoruz.
  • Havuçlar diriliğini kaybedince şeker ekliyoruz.
  • Biraz daha piştikten sonra farklı bir kaba alıp ılınmasını bekliyoruz.
  • Havuçlar ılındıktan sonra yoğurtlu karışımı hazırlayıp ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Soğutup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Havuç Tarator tarifinin püf noktası nedir?

Yarım saat dolapta dinlendirin. Soğuk olarak çok daha güzel oluyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025