Havuç Tarator Tarifi
Havuç Tarator tarifi: Havuç Tarator için gerekli malzemeler nelerdir? Havuç Tarator nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Havuç Tarator yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3-4 adet havuç
- 5-10 adet ceviz içi (iri parçalanmış)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Havuç Tarator tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle havuçları rendeliyoruz ve biraz sıvı yağ eklediğimiz tavamıza alıyoruz.
- Yağ ile harmanlanana kadar karıştırıyoruz. Orta ateşte, ağzı kapalı bir şekilde, arada karıştırarak pişiriyoruz.
- Havuçlar diriliğini kaybedince şeker ekliyoruz.
- Biraz daha piştikten sonra farklı bir kaba alıp ılınmasını bekliyoruz.
- Havuçlar ılındıktan sonra yoğurtlu karışımı hazırlayıp ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Soğutup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Havuç Tarator tarifinin püf noktası nedir?
Yarım saat dolapta dinlendirin. Soğuk olarak çok daha güzel oluyor.