Havuç Salatası Tarifi
Havuç Salatası tarifi: Havuç Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Havuç Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Havuç Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 adet havuç
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 dal dereotu
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 kase yoğurt
- 1 tutam tuz
- 1 baş sarımsak
Havuç Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Havuçları soyduktan sonra rendeliyoruz. Zeytinyağı ile orta ateşte kavrulmaları için bırakıyoruz.
- Bu süreçte sosumuzu hazırlamaya başlamak için öncelikle dereotunu ince ince doğruyoruz.
- Rendelediğimiz sarımsakla birlikte çırpılmış olan yoğurdun içine karıştırıyoruz ve mayonezi ekliyoruz.
- Tuzu da ekledikten sonra tüm malzemeleri çırpıp pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz. Soğuması için buzdolabında bekletiyoruz.
- Kavrulmakta olan havuç, renkleri sarıya döndüğünde tuzunu ekleyip ocaktan alıyor ve soğumaya bırakıyoruz.
- Yoğurtlu sos ile havuçları birleştiriyoruz. Afiyet olsun.
Havuç Salatası tarifi için servis önerisi
İster sosla karıştırıp, ister sosla üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.