Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuç Rulo Tarifi

Havuç Rulo

Havuç Rulo Tarifi

Havuç Rulo tarifi: Havuç Rulo için gerekli malzemeler nelerdir? Havuç Rulo nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuç Rulo yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 3 adet havuç (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 adet yumurta beyazı
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un

İç Harcı İçin:

  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
  • 1 tutam tuz
  • 1 avuç maydanoz (ince doğranmış)

Havuç Rulo tarifi nasıl yapılır?

  • Ocakta ısıttığınız tavada zeytinyağı ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Rendelenmiş havuç ve tuzu da ekleyip, havuçları yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğuması için ocaktan alın. Soğduktan sonra geniş bir kaseye aktarın.
  • Ayrı bir karıştırma kasesinde üç adet yumurta beyazını katılaşana kadar çırpın.
  • Soğumuş ve kaseye alınmış havuçlu harcın içerisine yumurta sarısı ve unu iyice yedirin.
  • Köpük haline gelmiş yumurta beyazını azar azar havuçlu harca ekleyerek spatula yardımıyla alt üst ederek karıştırın.
  • Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine bu harcı yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çok fazla kurutmadan yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
  • Pişen havuçlu rulo kekini fırından çıktıktan sonra hemen rulo şekline getirin ve bu şekilde 10 dakika bekletin. Daha sonra pişirme kağıdından çıkarın.
  • Ayrı bir kapta hazırladığınız yoğurt, sarımsak ve maydanozlu karışımı havuçlu kekin tüm yüzeyine yayın ve rulo şeklinde katlayın.
  • 2 saat buzdolabında beklettikten sonra iki parmak kalınlığında dilimleyerek servis edin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025