Havuç Rulo Tarifi
Havuç Rulo tarifi: Havuç Rulo için gerekli malzemeler nelerdir? Havuç Rulo nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Havuç Rulo yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 3 adet havuç (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 adet yumurta beyazı
- 3 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
İç Harcı İçin:
- 1,5 su bardağı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
- 1 tutam tuz
- 1 avuç maydanoz (ince doğranmış)
Havuç Rulo tarifi nasıl yapılır?
- Ocakta ısıttığınız tavada zeytinyağı ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
- Rendelenmiş havuç ve tuzu da ekleyip, havuçları yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğuması için ocaktan alın. Soğduktan sonra geniş bir kaseye aktarın.
- Ayrı bir karıştırma kasesinde üç adet yumurta beyazını katılaşana kadar çırpın.
- Soğumuş ve kaseye alınmış havuçlu harcın içerisine yumurta sarısı ve unu iyice yedirin.
- Köpük haline gelmiş yumurta beyazını azar azar havuçlu harca ekleyerek spatula yardımıyla alt üst ederek karıştırın.
- Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine bu harcı yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çok fazla kurutmadan yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
- Pişen havuçlu rulo kekini fırından çıktıktan sonra hemen rulo şekline getirin ve bu şekilde 10 dakika bekletin. Daha sonra pişirme kağıdından çıkarın.
- Ayrı bir kapta hazırladığınız yoğurt, sarımsak ve maydanozlu karışımı havuçlu kekin tüm yüzeyine yayın ve rulo şeklinde katlayın.
- 2 saat buzdolabında beklettikten sonra iki parmak kalınlığında dilimleyerek servis edin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.