Havuç Reçeli Tarifi
Havuç Reçeli tarifi: Havuç Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Havuç Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 orta boy kavanoz
Havuç Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet büyük boy havuç
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 2 adet kakule
- 2 adet çubuk tarçın
- 2 adet karanfil
- 1/2 adet limonun suyu
Havuç Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle bir şerbet hazırlıyoruz. Suyu ve şekeri derince bir tencereye alın ve ara ara karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca içerisine ; çubuk tarçın, kakule ve karanfilleri ilave edin.
- Bu şekilde koyulaşana ve şerbet kıvamını alana dek kaynattığınız bu karışıma, yıkayıp rendelediğiniz havuçları ilave edin, tencerenin altını kısın ve karıştırarak yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
- Üstlerine limon suyunu da gezdirip, 2 dakika kadar daha kaynatın ve altını kapatın.
- Ocaktan alın ve sıcak bir şekilde, içerisindeki baharatlarla birlikte bir kavanoza doldurun.
- Ağzını sıkıca kapayıp bir kenara alın.
- Reçel iyice soğuduktan sonra kapağını açın, içinden çubuk tarçınları, kakuleleri ve karanfilleri çıkartıp, kavanozun ağzını tekrar kapatın. Havuç reçeliniz hazır.Güneş görmeyen serin bir yerde saklayın.
Havuç Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Eğer kokusunu sevmiyorsanız içerisine karanfil ya da kakule koymayabilirsiniz. Ya da ikisinden sadece birini kullanabilirsiniz.