Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuç Püresi Tarifi

Havuç Püresi

Havuç Püresi Tarifi

Havuç Püresi tarifi: Havuç Püresi için gerekli malzemeler nelerdir? Havuç Püresi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuç Püresi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy havuç
  • 3/4 su bardağı içme suyu

Havuç Püresi tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencereye içme suyu doldurun, üstüne temiz bir rende ya da buharda pişirme aparatı koyun ve kaynamaya bırakın.
  • Havucu güzelce yıkayın ve soyun. Havucun dış kısmı bebeklerin sindirim sistemi için yorucu olabilir. İnce ince dilimledikten sonra tencerenin üstüne koyduğunuz rendenin ya da buharda pişirme aparatının üstüne yerleştirin.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika, havuçlar iyice yumuşayana dek buharda pişirin.
  • Buharda pişmiş olan havuçları bir kaseye alın ve bir çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin.
  • Havuç püresi ılıklaştıktan sonra servis edin.

Havuç Püresi tarifinin püf noktası nedir?

Bebeklerinize her yeni lezzeti denettiğinizde üç gün boyunca takip etmeyi ve alerjik reaksiyon verip vermediğini gözlemlemeyi unutmayın. İlk denemeler için çay kaşığıyla ve az miktarlarda tattırın. Bebeklerine vereceğiniz ilk yiyecekleri robotta püre haline getirmek yerine çatalla ezerek püre haline getirmeniz, yiyeceklerin tanecikli dokusuna daha kolay adapte olmalarını sağlayacaktır. Bebekler için birincil besin kaynağı anne sütüdür, katı gıdaya doktorunuzun önerdiği miktarlarda başlamayı ihmal etmeyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025