Havuç Püreli Patates Oturtma Tarifi
Havuç Püreli Patates Oturtma tarifi: Havuç Püreli Patates Oturtma için gerekli malzemeler nelerdir? Havuç Püreli Patates Oturtma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Havuç Püreli Patates Oturtma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kıyma
- 3 adet patates
- 3 adet havuç
- 1/2 demet maydanoz
- 1 adet soğan
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 su bardağı sıcak su
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
Havuç Püreli Patates Oturtma tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle bir tavada yüksek ateşte kıymayı kavuralım. Renk aldıktan sonra altını kısıp, suyunu bırakmasını bekleyelim. Suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurmaya devam edelim.
- Suyunu çeken kıymaya zeytinyağını ve soğanları ekleyelim, kavurmaya devam edelim.
- Soğanlar renk alıp, iyice kavrulunca bütün baharatları ekleyip 3 dakika daha kavuralım ve altını kapatalım.
- Bu arada patatesleri dilimleyip, yağladığımız fırın kabına dizelim ve kıymalı harcı üzerine yayalım. Kalan patatesleri kıymalı harcın üzerine dağınık olarak yerleştirelim.
- Salçaları bir kaseye alıp sıcak suyla açalım. Kıymalı patateslerin üzerinde yavaşça gezdirerek sosun hepsini dökelim.
- Kabukları soyulmuş havuçları ve temizlenmiş maydonozları 3 kaşık zeytinyağı ile rondodan geçirelim. Hazır olan püreyi de karışımın üzerine bir katman olacak şekilde yayalım. 170 derecede alt-üst ayarda ısıtılmış fırında 40 dakika pişirelim.
- Süre sonunda fırın kabını çıkaralım, kontrollü bir şekilde üzerine kaşar peynirinden bir katman yapalım ve tekrar fırına verelim. Kaşarlar kızarıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika daha pişirelim.
- Kaşarlar renk alınca kabımızı fırından çıkaralım. Yemek hazır. Afiyet olsun :)
Havuç Püreli Patates Oturtma tarifinin püf noktası nedir?
Patates dilimlerini fazla kalın kesmeyin, pişme süresini uzatır.