Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuç Kızartması Tarifi

Havuç Kızartması

Havuç Kızartması Tarifi

Havuç Kızartması tarifi: Havuç Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Havuç Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuç Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet havuç
  • 3 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 6 dal maydanoz

Havuç Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Havuçların kabuklarını soyu ve juylen bir şekilde doğrayın.
  • Yarım litre kaynamış suyun içerisinde 3-4 dakika haşlayın.
  • Ardından hemen soğuk suya alın ve 3-4 dakika da soğuk suyun içinde bekletin.
  • Sudan alın ve kağıt havlu ile kurulayın. İyice kurutmaya özen gösterin.
  • Yağı bir kızartma tavasına alın ve ısıtmaya başlayın.
  • Kızan yağın içerisine havuçları alın ve 4-5 dakika kadar kızartın. Altın sarısı renk alınca yağdan alabilirsiniz.
  • Kağıt havlu serilmiş bir kasenin içerisine aktarın ve fazla yağından arındırın. Üzerine kekik, tuz ve karabiber serpin. Dilerseniz farklı baharatlar da serpebilirsiniz.
  • Son olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edin. Afiyet olsun.

Havuç Kızartması tarifinin püf noktası nedir?

Havuçları ilk olarak kaynar suda 3-4 dakika haşlamak ve sonrasında soğuk suda biraz tutmak oldukça önemli. Böylece havuçlar renklerini arttırıp, besin değerlerini içerilerinde tutarlar.

Havuç Kızartması tarifi için servis önerisi

1 diş sarımsak ve 1 kase yoğurtla birlikte sarımsaklı yoğurt hazırlayıp, üzerilerine dökerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025