Havuç Kızartması Tarifi
Havuç Kızartması tarifi: Havuç Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Havuç Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Havuç Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet havuç
- 3 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 6 dal maydanoz
Havuç Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Havuçların kabuklarını soyu ve juylen bir şekilde doğrayın.
- Yarım litre kaynamış suyun içerisinde 3-4 dakika haşlayın.
- Ardından hemen soğuk suya alın ve 3-4 dakika da soğuk suyun içinde bekletin.
- Sudan alın ve kağıt havlu ile kurulayın. İyice kurutmaya özen gösterin.
- Yağı bir kızartma tavasına alın ve ısıtmaya başlayın.
- Kızan yağın içerisine havuçları alın ve 4-5 dakika kadar kızartın. Altın sarısı renk alınca yağdan alabilirsiniz.
- Kağıt havlu serilmiş bir kasenin içerisine aktarın ve fazla yağından arındırın. Üzerine kekik, tuz ve karabiber serpin. Dilerseniz farklı baharatlar da serpebilirsiniz.
- Son olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edin. Afiyet olsun.
Havuç Kızartması tarifinin püf noktası nedir?
Havuçları ilk olarak kaynar suda 3-4 dakika haşlamak ve sonrasında soğuk suda biraz tutmak oldukça önemli. Böylece havuçlar renklerini arttırıp, besin değerlerini içerilerinde tutarlar.
Havuç Kızartması tarifi için servis önerisi
1 diş sarımsak ve 1 kase yoğurtla birlikte sarımsaklı yoğurt hazırlayıp, üzerilerine dökerek servis edebilirsiniz.