Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuç Helvası Tarifi

Havuç Helvası

Havuç Helvası Tarifi

Havuç Helvası tarifi: Havuç Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Havuç Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuç Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram havuç
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı sade yağ
  • 3-4 adet kakule

Üzeri için:

  • 1 avuç badem (isteğe göre)

Havuç Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Havuçları güzelce yıkayın, soyun ve rendeleyin.
  • Geniş bir tencereyi kısık-orta ateşe alarak sade yağı tencereye alın. Rendelendiğiniz havuçları tencereye alarak kavurmaya başlayın.
  • Rendelendiğiniz havuçları tencereye alarak kavurmaya başlayın. 5-10 dakika kadar bu şekilde kavurun.
  • Havuçlar kendini salmaya başladıktan sonra sütü ekleyin ve karıştırın.
  • Yaklaşık 20 dakika kapağı kapalı şekilde havuçlar sütü çekinceye dek pişmeye bırakın.
  • Havuçlar sütü iyice çekince kapağını açarak kavurmaya devam edin.
  • Şekeri ekleyin ve eriyinceye dek kavurmaya devam edin.
  • Kakule tohumlarını çıkararak bir bıçak yardımıyla ezin ve tencereye ekleyin.
  • Kapağını kapatın ve 15-20 dakika boyunca en kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Kapağı açın ve 5-10 dakika kadar daha kavurun. Üzerine doğranmış badem serpin. İster ılık, ister soğuk servis edin. Afiyetler olsun!

Havuç Helvası tarifinin püf noktası nedir?

Sade yağ tereyağ gibi yanmadığı için havuç helvasının vazgeçilmez bir malzemesidir. Kavurma sırasında sade yağ kullanmanız teknik ve tat açısından oldukça önemli.

Havuç Helvası tarifi için servis önerisi

Üzerine badem, kaju, ceviz ve fındık gibi doğranmış kuru yemişler serpebilir, dilerseniz pişmeye yakın içine de ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025