Havuç Çorbası Tarifi
Havuç Çorbası tarifi: Havuç Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Havuç Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Havuç Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy havuç
- 1 adet büyük boy soğan
- 1/2 su bardağı pirinç
- 5 büyük su bardağı sıcak tavuk suyu (ya da sıcak içme suyu)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 top yenibahar
- 1 top ardıç tohumu
- 1 diş sarımsak
- 1 top karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Havuç Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları çok iri olmamakla beraber gelişigüzel doğrayın. Sıvıyağı kızdırdığınız tencereye soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın.
- 1-2 dakika sonra tereyağını da ekleyin. Hemen ardından aynı soğanlar gibi çok iri olmayan ama gelişigüzel doğranmış havuçları ekleyin.
- 1 dakika kadar soteledikten sonra pirinci ekleyip söyle bir çevirin ve sıcak tavuk suyunu ekleyin.
- Tavuk suyunu ekledikten sonra minik bir tülbentin içine hafif ezilmiş 1 diş sarımsağı, kırılmış top karabiberi, kırılmış top yenibaharı ve kırılmış top ardıçı koyup, bir iple bağlayıp çorbanın içine atın.
- Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve tıkırdamaya alın.
- Havuçlar iyice yumuşayıp, pirinçler pişinceye dek tıkırdamada pişmeye devam etsin.
- Herşey iyice piştikten sonra, baharat kesesini çıkarıp, parçalayıcı yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirin.
- Son olarak tuzunu da ekleyip, çorbanızı afiyetle yiyebilirsiniz.
Havuç Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Tavuk suyu kullanımı çorbayı çok daha lezzetli yapacaktır.
Havuç Çorbası tarifi için servis önerisi
Çırpılmış kremayla süsleyerek sunabilirsiniz.