Havuç Çorbası Tarifi
Havuç Çorbası tarifi: Havuç Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Havuç Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Havuç Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy rendelenmiş havuç
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 10 su bardağı su
- 1 adet bulyon
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 demet dereotu (kıyılmış)
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
Havuç Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Çorba tencerenize yoğurdu, unu, yumurtayı ve 1 su bardağı suyu alıp blender ile iyice çırpın.
- Kalan suyu da ekleyip karıştırın ve ocağa alın.
- Başından ayrılmadan kaynayıncaya kadar karıştırın.
- Kaynadıktan sonra başka bir tavaya rendelenmiş havuç ve sarımsağı alıp 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyin ve çorbaya ekleyin.
- Ardından şehriyeyi, tavuk bulyonu, tuzu ekleyip kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın.
- En son kıyılmış dereotunu ekleyip ocağı kapatın. Servise hazırdır, Afiyetle.
Havuç Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Tavuk bulyonu zevkinize göre ikiye çıkarabilirsiniz. Çorbanın kıvamı katı olursa sonradan sıcak su ekelyebilirsiniz.