Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuç Çorbası Tarifi

Havuç Çorbası

Havuç Çorbası Tarifi

Havuç Çorbası tarifi: Havuç Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Havuç Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuç Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet orta boy rendelenmiş havuç
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 10 su bardağı su
  • 1 adet bulyon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 demet dereotu (kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)

Havuç Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Çorba tencerenize yoğurdu, unu, yumurtayı ve 1 su bardağı suyu alıp blender ile iyice çırpın.
  • Kalan suyu da ekleyip karıştırın ve ocağa alın.
  • Başından ayrılmadan kaynayıncaya kadar karıştırın.
  • Kaynadıktan sonra başka bir tavaya rendelenmiş havuç ve sarımsağı alıp 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyin ve çorbaya ekleyin.
  • Ardından şehriyeyi, tavuk bulyonu, tuzu ekleyip kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın.
  • En son kıyılmış dereotunu ekleyip ocağı kapatın. Servise hazırdır, Afiyetle.

Havuç Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Tavuk bulyonu zevkinize göre ikiye çıkarabilirsiniz. Çorbanın kıvamı katı olursa sonradan sıcak su ekelyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025