Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuç Cipsi Tarifi

Havuç Cipsi

Havuç Cipsi Tarifi

Havuç Cipsi tarifi: Havuç Cipsi için gerekli malzemeler nelerdir? Havuç Cipsi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuç Cipsi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet büyük boy havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı biberiye

Havuç Cipsi tarifi nasıl yapılır?

  • Havuçları güzelce yıkayıp kuruladıktan sonra verev şekilde ince ince dilimleyin.
  • Havuçları geniş bir kaba alarak üzerine zeytin yağı, sarımsak tozu, tuz ve biberiyeyi ekleyin ve güzelce karıştırın.
  • Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye havuç dilimlerini üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fanlı programda 20 dakika pişirin.
  • Cipslerinizin çıtır çıtır olması için fırının ısısını 120 dereceye düşürerek 10-15 dakika daha pişirin ve ılıdıktan sonra afiyetle tüketin.

Havuç Cipsi tarifinin püf noktası nedir?

Sarımsak tozu yerine çok ince bir şekilde rendelenmiş taze sarımsak kullanabilir, dilediğiniz baharatlarla aroma verebilirsiniz.

Havuç Cipsi tarifi için servis önerisi

Cipslerinizi damak zevkinize göre hazırlayacağınız dip soslarla servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025