Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuç Borani Tarifi

Havuç Borani

Havuç Borani Tarifi

Havuç Borani tarifi: Havuç Borani için gerekli malzemeler nelerdir? Havuç Borani nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuç Borani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı yoğurt (katı kıvamlı, sulanmamış)

Havuç Borani tarifi nasıl yapılır?

  • Havuçları rendeleyin ve zeytinyağını bir tavaya alıp, rendelediğiniz havuçları üstüne koyun.
  • Yaklaşık 5 dakika boyunca, havuçlar hafif yumuşayana dek kavurun ve altını kapatıp, soğumaya bırakın.
  • Sarımsakları yoğurda rendeleyin ve tuz da ilave edip karıştırın.
  • Soğumuş olan havuçlarla karıştırıp bir servis tabağına alın.
  • Üstünü maydanozla süsleyip servis edin. Afiyetler olsun!

Havuç Borani tarifi için servis önerisi

Üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025