Havuç Borani Tarifi
Havuç Borani tarifi: Havuç Borani için gerekli malzemeler nelerdir? Havuç Borani nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Havuç Borani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı yoğurt (katı kıvamlı, sulanmamış)
Havuç Borani tarifi nasıl yapılır?
- Havuçları rendeleyin ve zeytinyağını bir tavaya alıp, rendelediğiniz havuçları üstüne koyun.
- Yaklaşık 5 dakika boyunca, havuçlar hafif yumuşayana dek kavurun ve altını kapatıp, soğumaya bırakın.
- Sarımsakları yoğurda rendeleyin ve tuz da ilave edip karıştırın.
- Soğumuş olan havuçlarla karıştırıp bir servis tabağına alın.
- Üstünü maydanozla süsleyip servis edin. Afiyetler olsun!
Havuç Borani tarifi için servis önerisi
Üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz.