Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havalı Açma Tarifi

Havalı Açma

Havalı Açma Tarifi

Havalı Açma tarifi: Havalı Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Havalı Açma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havalı Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 dal dereotu
  • 3 yemek kaşığı (silme) sürülebilir beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 adet domates (yuvarlak dilimlenmiş)
  • 1 adet açma
  • 4 dilim hindi füme
  • 2 tatlı kaşığı hardal
  • 2 dilim kaşar peyniri (dilimlenmiş)
  • 4 yaprak roka

Havalı Açma tarifi nasıl yapılır?

  • Dereotunu yıkayın ve saplarını ayırdıktan sonra ince ince doğrayın. Bir kaseye peynir, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile dereotunu ekleyin.  Tüm malzemeler birleşene dek karıştırın.
  • Açmayı yatak bir şekilde keskin bir bıçakla ikiye bölün. Alt ve üst kısımlarına hazırladığınız dereotlu peynir ezmesinden sürün.
  • Hindi fümeyi peynir ezmesini üzerine yerleştirin. Her hindi füme diliminin arasına hardal sürerek yerleştirin.
  • Kaşar dilimlerini ve domatesleri koyarak üzerine roka yapraklarını yerleştirin. Peynir ezmesini sürdüğünüz açmanın üst kısmıyla kapatın. Ortadan ikiye bölerek servis edin.

Havalı Açma tarifi için servis önerisi

Eğer yemek kabına alacaksınız, sabit kalması için iki kürdan saplayın böylece taşıma esnasında açmanın malzemeleri dağılmaz. Yemeden önce kürdanları çıkarmayı unutmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025