Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hatay’dan Biberli Ekmek Tarifi

Hatay’dan Biberli Ekmek

Hatay’dan Biberli Ekmek Tarifi

Hatay’dan Biberli Ekmek tarifi: Hatay’dan Biberli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Hatay’dan Biberli Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hatay’dan Biberli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 - 4,5 su bardağı un

Harcı için:

  • 3 adet orta boy soğan
  • 3 adet orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kase çökelek
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zahter otu (dağ kekiği)
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı ceviz içi

Hatay’dan Biberli Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağını tavaya alın ve soğanı da ilave ederek kavurmaya başlayın. Salça ve domatesi de ilave edin, karıştırarak pişirin.
  • Nar ekşisi ve baharatları ilave edin. Çökeleği de ilave ederek güzelce karıştırın. Susam ve cevizini de ekleyin.
  • Harcınızı dinlenmesi için kenara alın.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025