Hatay’dan Biberli Ekmek Tarifi
Hatay’dan Biberli Ekmek tarifi: Hatay’dan Biberli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Hatay’dan Biberli Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Hatay’dan Biberli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 - 4,5 su bardağı un
Harcı için:
- 3 adet orta boy soğan
- 3 adet orta boy domates
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 kase çökelek
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zahter otu (dağ kekiği)
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı ceviz içi
Hatay’dan Biberli Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağını tavaya alın ve soğanı da ilave ederek kavurmaya başlayın. Salça ve domatesi de ilave edin, karıştırarak pişirin.
- Nar ekşisi ve baharatları ilave edin. Çökeleği de ilave ederek güzelce karıştırın. Susam ve cevizini de ekleyin.
- Harcınızı dinlenmesi için kenara alın.