Hatay Usulü Kısır Tarifi
Hatay Usulü Kısır tarifi: Hatay Usulü Kısır için gerekli malzemeler nelerdir? Hatay Usulü Kısır nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Hatay Usulü Kısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 çay bardağı esmer bulgur
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı isot
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 150 ml. zeytinyağı
- 1/2 su bardağı nar ekşisi
- 1 demet maydanoz (doğranmış)
- 8 dal taze soğan (doğranmış)
- 1 demet taze nane (doğranmış)
Hatay Usulü Kısır tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir kap veya tepsiye bulgur, biber ve domates salçası, kimyon ve isotu ekleyin.
- Ellerinizi ıslatın ve malzemeler iyice birbirine karışana kadar yoğurun.
- Bulguru sıcak su ile şişirip yumuşatmadığımız için ellerinizi ara ara ıslatıp bulguru bu şekilde yumuşatın.
- Zeytinyağı ve nar ekşisini de ekleyip yoğurmaya devam edin.
- Bulgur yenebilecek kıvamda yumuşadığında maydanoz, taze soğan ve taze naneyi ekleyin.
- Tüm malzemeleri birbirine karışan kısırı marul yapraklarının üzerine koyarak servis edebilirsiniz.