Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hatay Usulü Kısır Tarifi

Hatay Usulü Kısır

Hatay Usulü Kısır Tarifi

Hatay Usulü Kısır tarifi: Hatay Usulü Kısır için gerekli malzemeler nelerdir? Hatay Usulü Kısır nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hatay Usulü Kısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 çay bardağı esmer bulgur
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı isot
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 150 ml. zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı nar ekşisi
  • 1 demet maydanoz (doğranmış)
  • 8 dal taze soğan (doğranmış)
  • 1 demet taze nane (doğranmış)

Hatay Usulü Kısır tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir kap veya tepsiye bulgur, biber ve domates salçası, kimyon ve isotu ekleyin.
  • Ellerinizi ıslatın ve malzemeler iyice birbirine karışana kadar yoğurun.
  • Bulguru sıcak su ile şişirip yumuşatmadığımız için ellerinizi ara ara ıslatıp bulguru bu şekilde yumuşatın.
  • Zeytinyağı ve nar ekşisini de ekleyip yoğurmaya devam edin.
  • Bulgur yenebilecek kıvamda yumuşadığında maydanoz, taze soğan ve taze naneyi ekleyin.
  • Tüm malzemeleri birbirine karışan kısırı marul yapraklarının üzerine koyarak servis edebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025