Hatay Usulü Kısır Tarifi
Hatay Usulü Kısır tarifi: Hatay Usulü Kısır için gerekli malzemeler nelerdir? Hatay Usulü Kısır nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Hatay Usulü Kısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 çay bardağı esmer bulgur
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 bağ maydanoz
- 1 bağ yeşil soğan
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet orta boy domates
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 bağ taze nane
- 1 büyük su bardağı zeytinyağ
- 1 büyük çay bardağı nar tanesi
- 1 büyük çay bardağı nar ekşisi
Hatay Usulü Kısır tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak bulgurun içine soğan ve domates rendeleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- Daha sonra kimyon, tuz ve salçaları da ekleyerek güzelce yoğuruyoruz.
- Köfte kıvamına gelen harcımıza nar ekşisini döküp özdeşleşmesini sağlıyoruz.
- Bir kenarda doğradığımız yeşilliklerimizi de zeytinyağı ve baharatlar ile beraber karıştırıyoruz.
- Hepsini ve nar tanelerini de ekleyip güzelce harmanlıyoruz. Afiyet olsun.
Hatay Usulü Kısır tarifinin püf noktası nedir?
Hiç su koymadan güzelce yoğurmaya özen gösterin.
Hatay Usulü Kısır tarifi için servis önerisi
Yanına marul, turşu ve ayran iyi gider.