Hatay Usulü Babagannuş Tarifi
Hatay Usulü Babagannuş tarifi: Hatay Usulü Babagannuş için gerekli malzemeler nelerdir? Hatay Usulü Babagannuş nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Hatay Usulü Babagannuş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/3 adet soğan
- 2 adet orta boy patlıcan
- 1 adet orta boy domates
- 1 adet kırmızı biber
- 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı acı kırmızı pul biber
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1/4 adet limonun suyu
Hatay Usulü Babagannuş tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcan, domates ve biberleri güzelce közleyin.
- Sarımsağın kabuklarını soyun ve bir havanın içerisinde güzelce döverek ezin.
- Soğanı da incecik bir şekilde doğrayın.
- Patlıcan, domates ve biberlerin kabuklarını soyun. Biberlerin çekirdeklerini çıkarın ve tüm malzemeleri incecik bir şekilde doğrayın. Közlenmiş ve doğranmış sebzelerinizin oda sıcaklığında gelmesini bekleyin.
- Nane yapraklarını da incecik kıyın. Ardından tüm malzemeleri bir kabın içerisine aktarın ve hepsini güzelce karıştırın. Üzerine baharatlarını, sarımsak ve nar ekşisini de gezdirin. Ardından servis edin.
Hatay Usulü Babagannuş tarifinin püf noktası nedir?
Sebzeler sıcak bir haldeyken sosunu gezdirirseniz sulanmalar ve tat kayıpları olacaktır. Bu nedenle sebzeler sıcaklarını attıktan sonra karıştırma işleminizi yapın.
Hatay Usulü Babagannuş tarifi için servis önerisi
Dilerseniz içerisine ve üzerine nane koyarak da servis edebilirsiniz. Tavada hafif çevirdiğiniz susamları da ekleyebilirsiniz.