Hatay Künefesi Tarifi
Hatay Künefesi tarifi: Hatay Künefesi için gerekli malzemeler nelerdir? Hatay Künefesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Hatay Künefesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3 damla limon suyu
- 500 gram kadayıf
- 400 gram tuzsuz antakya künefe peyniri
- 125 gram tereyağı (eritilmiş)
- 2 yemek kaşığı tereyağı (tepsiyi yağlamak için)
Hatay Künefesi tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için; 3 bardak su, 3 bardak toz şeker ocağa alınır. Kaynamaya başlayınca 3 damla limon suyu eklenir ve kısık ateşte 10 dakika kaynatılır. Ardından soğumaya bırakılır.
- Kadayıf üzerine eritilmiş tereyağı eklenir.
- Karıştırılır. Künefe tepsisi 2 yemek kaşık tereyağı ile yağlanır.
- Kadayıfın yarısı tepsiye ince bir şekilde yayılır. Üzerine rendelenmiş künefe peyniri eşit yayılır. Üzeri tekrar kalan kadayıfla kaplanır.
- Üzeri bastırılarak düzeltilir. Tepsi ocağa alınıp orta ateşte tepsi kenarından başlayarak çevire çevire her tarafı kızarana kadar pişirilir.
- Baska bir tepsiye ters çevrilip diğer tarafı da aynı şekilde pişirilir. Ardından şerbeti verilir ve ocaktan alınır. Şerbeti biraz çekince sıcak sıcak servis edilir. Afiyetler olsun!
Hatay Künefesi tarifinin püf noktası nedir?
Şerbet ılık olup künefe pişer pişmez üzerine dökülür ve hemen servis yapılır.
Hatay Künefesi tarifi için servis önerisi
Üzerine fıstık ve kaymakla sıcak servis edilir.