Hatay Kısırı Tarifi
Hatay Kısırı tarifi: Hatay Kısırı için gerekli malzemeler nelerdir? Hatay Kısırı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Hatay Kısırı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 çay bardağı köftelik bulgur
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet sarımsak
- 1/4 adet soğan
- 1/2 adet domates
- 4 dal marul
- 1/2 demet taze nane
- 1/2 demet maydanoz
- 3 adet taze soğan
- 1/2 su bardağı (1 parmak fazla) zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1/2 çay bardağı limon suyu
Hatay Kısırı tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabına bulgur eklenir. Sıcak su gezdirerek ıslatılır. 10 dakika dinlensin. (Dilerseniz ıslamadan da yumuşayana kadar domates ekleyerek de yoğurabilirsiniz.)
- Sonra biber salçası, domates salçası, ince kıyılmış soğan, sarımsak, kabukları soyulup doğranmış domates, tuz, kimyon eklenerek bulgur yumuşayana kadar yoğrulmaya başlanır. Arada yoğururken eller ıslatılır.
- Bulgur yumuşadıktan sonra yeşillikler, nar ekşisi, limon suyu ve ardından zeytinyağı eklenir (Zeytinyağı ve nar ekşisi arzuya göre daha fazla ya da az konulabilir) ve elinizle tekrar hepsi karıştırılır.
- İsteğe göre tekrar marulla servis edilir. Afiyet olsun.