Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hatay Bayram Kömbesi Tarifi

Hatay Bayram Kömbesi

Hatay Bayram Kömbesi Tarifi

Hatay Bayram Kömbesi tarifi: Hatay Bayram Kömbesi için gerekli malzemeler nelerdir? Hatay Bayram Kömbesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hatay Bayram Kömbesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı kömbe baharatı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için:

  • 100 gram susam

Hatay Bayram Kömbesi tarifi nasıl yapılır?

  • Oda sıcaklığına getirdiğiniz tereyağını ve şekeri bir yoğurma kabına alın. Mikser yardımıyla çırpın. İçerisine zeytinyağı ve sütü ekleyerek, krema kıvamı alana kadar çırpmaya devam edin.
  • Ayrı bir yerde ununuzu, kömbe baharatı ve kabartma tozunu eleyin.  Elediğiniz unu, karışıma azar azar ekleyerek yoğurun.
  • Elde ettiğiniz hamurdan küçük parçalar kopararak, kömbe kalıbınıza koyun. Kalıba hafifçe vurarak çıkarın.
  • Kömbelerinizi susama bulayıp, fırın tepsisine dizin.
  • Daha önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hatay Bayram Kömbesi tarifinin püf noktası nedir?

Kömbenizi cevizli yapmak isterseniz, hamurunuzun son aşamasında içerisine 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi ilave edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025