Hatay Bayram Kömbesi Tarifi
Hatay Bayram Kömbesi tarifi: Hatay Bayram Kömbesi için gerekli malzemeler nelerdir? Hatay Bayram Kömbesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Hatay Bayram Kömbesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 4 su bardağı un
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı kömbe baharatı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:
Hatay Bayram Kömbesi tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığına getirdiğiniz tereyağını ve şekeri bir yoğurma kabına alın. Mikser yardımıyla çırpın. İçerisine zeytinyağı ve sütü ekleyerek, krema kıvamı alana kadar çırpmaya devam edin.
- Ayrı bir yerde ununuzu, kömbe baharatı ve kabartma tozunu eleyin. Elediğiniz unu, karışıma azar azar ekleyerek yoğurun.
- Elde ettiğiniz hamurdan küçük parçalar kopararak, kömbe kalıbınıza koyun. Kalıba hafifçe vurarak çıkarın.
- Kömbelerinizi susama bulayıp, fırın tepsisine dizin.
- Daha önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hatay Bayram Kömbesi tarifinin püf noktası nedir?
Kömbenizi cevizli yapmak isterseniz, hamurunuzun son aşamasında içerisine 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi ilave edebilirsiniz.