Hatay Bayram Kömbesi Tarifi
Hatay Bayram Kömbesi tarifi: Hatay Bayram Kömbesi için gerekli malzemeler nelerdir? Hatay Bayram Kömbesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Hatay Bayram Kömbesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 1/4 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1/2 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1/2 adet muskat cevizi rendesi
- 1/2 çay kaşığı karanfil
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1/2 çay kaşığı damla sakızı
Üzeri İçin:
Hatay Bayram Kömbesi tarifi nasıl yapılır?
- Damla sakızı ve karanfili havanda toz haline getirin ve diğer baharatlarla harmanlayın.
- Süt, yağlar ve şekeri karıştırın. Unu azar azar eklerken, baharatları ve kabartma tozunu da ekleyin.
- Ele yapışmayan kurabiye hamuru kıvamında bir hamur yapın.
- Ufak parçalar koparıp yuvarlayın ve susama batırıp şekillendirin.
- 185 derecelik fırında, kömbeleri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dk pişirin. Afiyet olsun.