Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hatay Bayram Kömbesi Tarifi

Hatay Bayram Kömbesi

Hatay Bayram Kömbesi Tarifi

Hatay Bayram Kömbesi tarifi: Hatay Bayram Kömbesi için gerekli malzemeler nelerdir? Hatay Bayram Kömbesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hatay Bayram Kömbesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1/4 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1/2 adet muskat cevizi rendesi
  • 1/2 çay kaşığı karanfil
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1/2 çay kaşığı damla sakızı

Üzeri İçin:

  • 3 yemek kaşığı susam

Hatay Bayram Kömbesi tarifi nasıl yapılır?

  • Damla sakızı ve karanfili havanda toz haline getirin ve diğer baharatlarla harmanlayın.
  • Süt, yağlar ve şekeri karıştırın. Unu azar azar eklerken, baharatları ve kabartma tozunu da ekleyin.
  • Ele yapışmayan kurabiye hamuru kıvamında bir hamur yapın.
  • Ufak parçalar koparıp yuvarlayın ve susama batırıp şekillendirin.
  • 185 derecelik fırında, kömbeleri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dk pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025