Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hatay Bayram Kömbesi Tarifi

Hatay Bayram Kömbesi

Hatay Bayram Kömbesi Tarifi

Hatay Bayram Kömbesi tarifi: Hatay Bayram Kömbesi için gerekli malzemeler nelerdir? Hatay Bayram Kömbesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hatay Bayram Kömbesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 kilogram un
  • 1 kilogram şeker
  • 500 mililitre süt
  • 1 kilogram tereyağı veya margarin
  • 500 mililitre ayçiçek yağı
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 tepeleme çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı kömbe baharatı
  • 1 paket şekerli vanilin

Hatay Bayram Kömbesi tarifi nasıl yapılır?

  • Un, kabartma tozu, karbonat, vanilin ve kömbe kokusunu karıştırıyoruz.
  • Malzemelerin biribiriyle iyice karışmasını sağlıyoruz.
  • Katı yağ ve ayçiçek yağını ekliyoruz. İyice yoğuruyoruz.
  • Ayrı bir kapta süt ve şekeri karıştırıyoruz. Şekerin çözülmesini sağlıyoruz.
  • Şekerli sütü hamura döküyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Hamur cıvık oldu sanmayın toparlayacaktır. Ek un ilave etmeyin.
  • Hamuru bir 15-20 dakika dinlendiriyoruz.
  • Eğer varsa kömbe kalıbınız yoksa da kurabiye kalıplarıyla şekil veriyoruz.
  • İsterseniz üstüne susamla koyabilirsiniz. İçine hurma ya da ceviz de koyabilirsiniz.
  • 180 derece alt üst ayarda pişirilir. Afiyet olsun.

Hatay Bayram Kömbesi tarifinin püf noktası nedir?

Un olarak 2,5 kilosunu normal un yarım kilosunu sarı un yapabilirsiniz. Sarı un ayrı bir kıtırlık verir. Dilerseniz tarifi ikiye katlayabilir ya da yarıya indirebilirsiniz.

Hatay Bayram Kömbesi tarifi için servis önerisi

Fırından çıkınca yumuşak olacaktır. Soğuyunca kıtır haline gelecek ve servise hazır olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025