Haşlamadan Patates Kavurma Tarifi
Haşlamadan Patates Kavurma tarifi: Haşlamadan Patates Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Haşlamadan Patates Kavurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Haşlamadan Patates Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet orta boy patates
- 2 adet büyük boy soğan
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Haşlamadan Patates Kavurma tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri güzelce yıkayıp kabukların soyun ve küçük küpler şeklinde doğrayıp su dolu bir kapta biriktirin.
- Geniş bir tavaya, sıvı yağı ilave edin ve kızdırdıktan sonra suyunu süzdüğünüz patatesleri ekleyip 10- 15 dakika boyunca yüksek ateşte kapağı kapalı bir şekilde kavurun. (Ara sıra kapağı açarak karıştırın.)
- Daha sonra ocağı orta ateşe getirin ve 5 dakika daha aynı şekilde kavurduktan sonra piyazlık şekilde doğradığınız soğan ve sarımsakları ilave edin.
- Kısık ateşte soğanlar kavrulana kadar ağzı kapalı bir şekilde arada karıştırırak kavurun.
- Son olarak baharatları, salçayı ve 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip 3-4 dakika daha pişirin.
- Sonra ocaktan alıp servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine yoğurt sos da gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun!