Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşlamadan Patates Kavurma Tarifi

Haşlamadan Patates Kavurma

Haşlamadan Patates Kavurma Tarifi

Haşlamadan Patates Kavurma tarifi: Haşlamadan Patates Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Haşlamadan Patates Kavurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşlamadan Patates Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet orta boy patates
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Haşlamadan Patates Kavurma tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesleri güzelce yıkayıp kabukların soyun ve küçük küpler şeklinde doğrayıp su dolu bir kapta biriktirin.
  • Geniş bir tavaya, sıvı yağı ilave edin ve kızdırdıktan sonra suyunu süzdüğünüz patatesleri ekleyip 10- 15 dakika boyunca yüksek ateşte kapağı kapalı bir şekilde kavurun. (Ara sıra kapağı açarak karıştırın.)
  • Daha sonra ocağı orta ateşe getirin ve 5 dakika daha aynı şekilde kavurduktan sonra piyazlık şekilde doğradığınız soğan ve sarımsakları ilave edin.
  • Kısık ateşte soğanlar kavrulana kadar ağzı kapalı bir şekilde arada karıştırırak kavurun.
  • Son olarak baharatları, salçayı ve 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip 3-4 dakika daha pişirin.
  • Sonra ocaktan alıp servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine yoğurt sos da gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025