Haşlamadan Fırında Brokoli Tarifi
Haşlamadan Fırında Brokoli tarifi: Haşlamadan Fırında Brokoli için gerekli malzemeler nelerdir? Haşlamadan Fırında Brokoli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Haşlamadan Fırında Brokoli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram brokoli (orta boy demet)
- 2 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 adet limonun suyu
Haşlamadan Fırında Brokoli tarifi nasıl yapılır?
- Brokoliyi yıkadıktan sonra küçük parçalara ayırın. Sap kısımları kalınsa keserek küçültün ve kestiğiniz parçaları eşit boyutlara ayırmaya özen gösterin.
- Bir kaseye sarımsağı rendeleyip üzerine tuz, karabiber, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Brokoli parçalarına hazırladığınız karışımı dökün ve güzelce karıştırın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine karışıma buladığınız brokoli parçalarını birbirine değmeyecek şekilde dizin. Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derece fırında tercihen alt raflara yerleştirerek 20-25 dakika pişirin.
- Uçları hafifçe renk almaya başlayınca kürdan veya bıçak ucuyla pişme derecesini kontrol edin. Hafif dişe gelir kıvamda seviyorsanız 15 dakika, pişmiş seviyorsanız 20 dakika kadar fırında tutun.
- Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için bekleyin ve servis edin.
Haşlamadan Fırında Brokoli tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz fırından çıkarmadan 5 dakika kadar önce üzerine kaşar veya beyaz peynir rendeleyebilirsiniz.