Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşlamadan Fırında Brokoli Tarifi

Haşlamadan Fırında Brokoli

Haşlamadan Fırında Brokoli Tarifi

Haşlamadan Fırında Brokoli tarifi: Haşlamadan Fırında Brokoli için gerekli malzemeler nelerdir? Haşlamadan Fırında Brokoli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşlamadan Fırında Brokoli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram brokoli (orta boy demet)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 adet limonun suyu

Haşlamadan Fırında Brokoli tarifi nasıl yapılır?

  • Brokoliyi yıkadıktan sonra küçük parçalara ayırın. Sap kısımları kalınsa keserek küçültün ve kestiğiniz parçaları eşit boyutlara ayırmaya özen gösterin.
  • Bir kaseye sarımsağı rendeleyip üzerine tuz, karabiber, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Brokoli parçalarına hazırladığınız  karışımı dökün ve güzelce karıştırın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine karışıma buladığınız brokoli parçalarını birbirine değmeyecek şekilde dizin. Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derece fırında tercihen alt raflara yerleştirerek 20-25 dakika pişirin.
  • Uçları hafifçe renk almaya başlayınca kürdan veya bıçak ucuyla pişme derecesini kontrol edin. Hafif dişe gelir kıvamda seviyorsanız 15 dakika, pişmiş seviyorsanız 20 dakika kadar fırında tutun.
  • Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için bekleyin ve servis edin.

Haşlamadan Fırında Brokoli tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz fırından çıkarmadan 5 dakika kadar önce üzerine kaşar veya beyaz peynir rendeleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025