Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşlama Mısır Tarifi

Haşlama Mısır

Haşlama Mısır Tarifi

Haşlama Mısır tarifi: Haşlama Mısır için gerekli malzemeler nelerdir? Haşlama Mısır nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşlama Mısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet mısır
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 - 2 litre su

Haşlama Mısır tarifi nasıl yapılır?

  • Mısırların yapraklarını ve püsküllerini ayıklayıp mısırları güzelce yıkayın.
  • Mısır yapraklarını derin bir tencerenin dibine döşeyip mısırlarınızı üzerine koyun. Tencereniz büyük değilse mısırları ikiye bölebilirsiniz.
  • Tencereye mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, bir tatlı kaşığı şeker ekleyin ve mısırları 30 dakika boyunca haşlayın.
  • Haşlanan mısırlarınızın üzerine tuz dökerek ya da tereyağ sürerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Haşlama Mısır tarifinin püf noktası nedir?

Mutlaka yapraklarıyla beraber haşlayın. Dilerseniz haşlama suyuna süt de ekleyebilirsiniz.

Haşlama Mısır tarifi için servis önerisi

Üzerine tereyağı ya da aromatik bir tereyağı gezdirebilirsiniz. Bolca tuzlamayı unutmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025