Haşlama Mısır Tarifi
Haşlama Mısır tarifi: Haşlama Mısır için gerekli malzemeler nelerdir? Haşlama Mısır nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Haşlama Mısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet mısır
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 - 2 litre su
Haşlama Mısır tarifi nasıl yapılır?
- Mısırların yapraklarını ve püsküllerini ayıklayıp mısırları güzelce yıkayın.
- Mısır yapraklarını derin bir tencerenin dibine döşeyip mısırlarınızı üzerine koyun. Tencereniz büyük değilse mısırları ikiye bölebilirsiniz.
- Tencereye mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, bir tatlı kaşığı şeker ekleyin ve mısırları 30 dakika boyunca haşlayın.
- Haşlanan mısırlarınızın üzerine tuz dökerek ya da tereyağ sürerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Haşlama Mısır tarifinin püf noktası nedir?
Mutlaka yapraklarıyla beraber haşlayın. Dilerseniz haşlama suyuna süt de ekleyebilirsiniz.
Haşlama Mısır tarifi için servis önerisi
Üzerine tereyağı ya da aromatik bir tereyağı gezdirebilirsiniz. Bolca tuzlamayı unutmayın.