Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşlama İçli Köfte Tarifi

Haşlama İçli Köfte

Haşlama İçli Köfte Tarifi

Haşlama İçli Köfte tarifi: Haşlama İçli Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Haşlama İçli Köfte nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşlama İçli Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

İç harcı için:

  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan
  • 1/2 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
  • 1/4 demet maydanoz

Dış hamuru için:

  • 3/4 su bardağı ince bulgur
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Köfteleri haşlamak için:

  • 6 su bardağı sıcak su

Haşlama İçli Köfte tarifi nasıl yapılır?

  • Köftelerin iç harcını hazırlamak için; kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın.
  • Ayçiçek yağını küçük bir tavada kızdırdıktan sonra kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin.
  • Orta yağlı kıymayı katın, suyunu çekip renk alana kadar kavurun.
  • Tuz, karabiber, kurutulmuş reyhan ve acı toz kırmızı biberle birlikte kavrulmuş kıymayı çeşnilendirin.
  • Son olarak; incecik kıyılmış maydanoz yapraklarını ekledikten sonra hazırladığınız iç harcı ocaktan alın.
  • Dış hamuru için; incir bulgur ve irmiği derin bir tencereye alın. Sıcak su ve tuz ekledikten sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra azar azar un ilave ettiğiniz bulgur karışımını, tahta bir kaşıkla karıştırın.
  • Yoğurarak kıvam almasını sağladığınız hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Baş parmağınızla orta kısımlarına çukur açtıktan sonra önceden hazırladığınız ve soğumuş olan iç harçla doldurun.
  • Yuvarladığınız köfteleri hafifçe bastırarak arzuya göre yassı şeklini verin. Harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Derin bir tencerede kaynattığınız sıcak suya hazırladığınız köfteleri atın.
  • Dış hamurları yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika haşladığınız köfteleri bir kevgir yardımıyla çıkartıp servis tabağına alın.
  • Arzuya göre sarımsaklı yoğurt ya da salçalı sos eşliğinde bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Haşlama İçli Köfte tarifinin püf noktası nedir?

Köftelere şekil verme esnasında ellerinizi suya batırın, orta kısmını kıymalı iç harçla doldurduğunuz köfteleri bu şekilde hamur elinize yapışmadan yuvarlayın.Kaynar suya bıraktığınız köfteler ilk etapta dibe çökecek, yeteri kadar piştiklerinde ise  suyun yüzeyine doğru çıkmaya başlayacaklardır.

Haşlama İçli Köfte tarifi için servis önerisi

Köfteleri yuvarlak ya da bildiğimiz içli köfte şeklinde de hazırlayabilirsiniz.Haşlanmış içli köfteleri arzuya göre sarımsaklı yoğurt ya da salçalı sosla servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025