Haşlama Etli Çökertme Kebabı Tarifi
Haşlama Etli Çökertme Kebabı tarifi: Haşlama Etli Çökertme Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Haşlama Etli Çökertme Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Haşlama Etli Çökertme Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100-150 gram haşlanmış et
- 3-4 adet küçük boy patates
- 4 yemek kaşığı domates sos
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam kimyon
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı yoğurt
Haşlama Etli Çökertme Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle patatesleri soyuyoruz ve kibrit çöpü gibi ince kesiyoruz sonra hepsini suya koyup nişastasından arındırıyoruz.
- Kuruması için ben salaya kurutucu ile çevirdim çok pratik oldu. Kızgın yağda kızarmaya bırakıyoruz.
- Kıtır kıtır patatesler elde ediyoruz. Diğer tarafta erlerimizi jülyen şekilde doğruyoruz, tavaya atıp zeytinyağı ve tereyağı ile iyice kavuruyoruz.
- Bir diğer tavada yazdan hazırladığımız domates sosunu ısıtıyoruz, içine salça da ekleyip bir güzel kavuruyoruz.
- Eğer domates sosu yoksa 1 adet domatesi rendeliyoruz; sarımsak, soğan ve salça ile kavurarak güzel bir sos yapıyoruz.
- Salça arzuya kalmış ben salça tadını seviyorum. Hemen yoğurdumuzu sarımsak ekleyip az suyla açıyoruz.
- Tabağımıza önce kızartıp fazla yağını çektirdiğimiz patatesleri, üzerine yoğurt, et ve sosunu ekleyerek mükemmel bir çökertme kebabı elde ediyoruz. Afiyet olsun.