Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşlama Tarifi

Haşlama

Haşlama Tarifi

Haşlama tarifi: Haşlama için gerekli malzemeler nelerdir? Haşlama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 800 gram iri parça kuzu eti (kemikli ya da kemiksiz)
  • 4 adet orta boy patates
  • 4 adet orta boy havuç
  • 2 adet kuru soğan
  • 5 su bardağı su
  • 1 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2-3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 4 dal maydanoz

Haşlama tarifi nasıl yapılır?

  • Kuzu etini su ile birlikte geniş bir tencereye alın ve orta ateşte pişirmeye başlayın.
  • Tencere yüzeyine çıkan köpükleri bir kevgir yardımıyla alın.
  • Kabuğunu soyduğunuz patatesleri ortadan 2-3 parçaya bölün. Kuru soğanları iri parçalar halinde kesin. Kabuklarını incecik soyduğunuz ya da üzerini kazıdığınız havuçları iri parçalar halinde doğrayın.
  • Yumuşayana kadar pişen etlere doğranmış sebzeleri ekleyin.
  • Ardından baharatları ilave edin.
  • Limon suyunu da ekledikten sonra, kapağını kapatarak kısık ateşte pişirmeye devam edin. Arada sırada kontrol ederek sebzeler yumuşayana dek pişirin.
  • Sebzeler pişip yumuşamaya başlayınca yemeğin kendi suyuyla açmış olduğunuz unu ekleyip karıştırdıktan sonra tencereye aktarın.
  • Etle birlikte pişen sebzeler de yumuşayıp sosu hafif bir kıvam aldığında incecik kıyılmış maydanoz yaprakları katın.
  • Çorbayı sıcak şekilde, dilimlenmiş limonla servis edin. Şifa olsun!

Haşlama tarifinin püf noktası nedir?

Derin bir tencereye aldığınız etleri üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte pişirin. Haşlama esnasında tencerenin yüzeyine çıkan köpükleri aldıktan sonra doğradığınız sebzeleri katıp pişirme işlemini sürdürün.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025