Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haside Tatlısı Tarifi

Haside Tatlısı

Haside Tatlısı Tarifi

Haside Tatlısı tarifi: Haside Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Haside Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haside Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 su bardağı süt
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Haside Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Un, nişasta, şeker ve süt bir tencereye alınır. Kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Kaynayan muhallebiye vanilya eklenir.
  • Bir sos tenceresinde tereyağı eritilip hafif kızartılır.
  • Servis edilecek tatlımızın tabağına kızdırılmış tereyağının bir kısmı dökülür.
  • Üzerine muhallebinin tamamı dökülür. Muhallebinin üzerine tekrar tereyağı gezdirilir.
  • Sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.

Haside Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Sıcak servis edilir. Hafif tuzlu tereyağıyla yapılması tavsiye edilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025