Haşhaşlı ve Hindistan Cevizli Çatlak Kurabiye Tarifi
Haşhaşlı ve Hindistan Cevizli Çatlak Kurabiye tarifi: Haşhaşlı ve Hindistan Cevizli Çatlak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı ve Hindistan Cevizli Çatlak Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Haşhaşlı ve Hindistan Cevizli Çatlak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 3 tepeleme yemek kaşığı margarin
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 büyük su bardağı toz şeker
Haşhaşlı ve Hindistan Cevizli Çatlak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç tüm malzemeler bir kabın içerisinde güzelce çırpın, en son un ekleyerek yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, haşhaşa ve Hindistan cevizine bulayın.
- 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyetler olsun!
Haşhaşlı ve Hindistan Cevizli Çatlak Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Üzerinin çok kızarmamasına özen gösterin.