Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaşlı Unsuz Revani Tarifi

Haşhaşlı Unsuz Revani

Haşhaşlı Unsuz Revani Tarifi

Haşhaşlı Unsuz Revani tarifi: Haşhaşlı Unsuz Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Unsuz Revani nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaşlı Unsuz Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1/2 su bardağı pekmez
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 6 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı pekmez

Haşhaşlı Unsuz Revani tarifi nasıl yapılır?

  • Revaninin keki için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alın.
  • Güzelce karıştırın.
  • Küçük bir borcama dökün.  Önceden ısıtılmış 180 derece fırında içini çekene dek yaklaşık 35 dakika kontrollü olarak pişirin.
  • Fırından aldıktan sonra 5 dakika bekletin. O sırada oda ısısındaki suyla pekmezi karıştırın ve sıcak revaninin üstüne dökün.
  • Oda ısısında soğuduktan sonra 1 saat kadar da buzdolabında bekletin ve dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025