Haşhaşlı Unsuz Revani Tarifi
Haşhaşlı Unsuz Revani tarifi: Haşhaşlı Unsuz Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Unsuz Revani nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
Haşhaşlı Unsuz Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1/2 su bardağı pekmez
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı irmik
- 6 yemek kaşığı haşhaş
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Şerbeti için:
- 1 su bardağı su
- 1/2 su bardağı pekmez
Haşhaşlı Unsuz Revani tarifi nasıl yapılır?
- Revaninin keki için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alın.
- Güzelce karıştırın.
- Küçük bir borcama dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında içini çekene dek yaklaşık 35 dakika kontrollü olarak pişirin.
- Fırından aldıktan sonra 5 dakika bekletin. O sırada oda ısısındaki suyla pekmezi karıştırın ve sıcak revaninin üstüne dökün.
- Oda ısısında soğuduktan sonra 1 saat kadar da buzdolabında bekletin ve dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!