Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tarifi
Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye tarifi: Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-3,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağ, sıvı yağı, sirke, yumurtanın beyazı, tuz, kabartma tozu, pudra şekeri ve unu bir kapta yoğurun.
- Ele yapışmayan yumuşak hamur elde edeceksiniz. Haşhaşı ekleyip tekrar yoğurun.
- Üzerine streç çekip yarım saat buzdolabında dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar ayırıp yuvarlayın.
- Ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve üzerine haşhaş serpin.
- Önceden ısıttığınız 170 derecelik alt-üst fırında üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirin, soğumaya bırakın. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Unu azar azar ekleyin, kıvama göre miktarı azaltıp arttırabilirsiniz.