Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tarifi

Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye

Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tarifi

Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye tarifi: Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağ, sıvı yağı, sirke, yumurtanın beyazı, tuz, kabartma tozu, pudra şekeri ve unu bir kapta yoğurun.
  • Ele yapışmayan yumuşak hamur elde edeceksiniz. Haşhaşı ekleyip tekrar yoğurun.
  • Üzerine streç çekip yarım saat buzdolabında dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar ayırıp yuvarlayın.
  • Ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve üzerine haşhaş serpin.
  • Önceden ısıttığınız 170 derecelik alt-üst fırında üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirin, soğumaya bırakın. Afiyet olsun.

Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Unu azar azar ekleyin, kıvama göre miktarı azaltıp arttırabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025