Haşhaşlı Susamlı Kurabiye Tarifi
Haşhaşlı Susamlı Kurabiye tarifi: Haşhaşlı Susamlı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Susamlı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Haşhaşlı Susamlı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram margarin
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı pudra şekeri
- 1/2 çay bardağı haşhaş
- 1/2 çay bardağı susam
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un (aldığı kadar)
- 120 gram çikolata (benmari usulü eritilecek.)
Haşhaşlı Susamlı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Susam ve haşhaşı tavada renkleri dönene kadar kavuralım ve soğumaya bırakalım.
- Oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini karıştıralım. Unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım. Soğuyan haşhaş ve susamı da ekleyip iyice yedirelim.
- Şekil verip tepsiye dizelim. Çatala şekillendirelim. Ardından 180 derece fırında fansız ayarda 15 dakika pişirelim. (Sizin fırınınıza göre süre de değişiklik gösterebilir.)
- Fırından çıkan kurabiyelerimizi, benmari usulü erittiğimiz çikolataya çatal izi olmayan tarafını batırıyoruz ve tepsimize diziyoruz . Çikolatalar tamamen donunca servis edebilirsiniz.