Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi

Haşhaşlı Sultan Tatlısı

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi

Haşhaşlı Sultan Tatlısı tarifi: Haşhaşlı Sultan Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Sultan Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaşlı Sultan Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un (200 ml.lik bardakla)

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için:

  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1/2 su bardağı mavi haşhaş tohumu

Haşhaşlı Sultan Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra 7-8 dakika daha orta ateşte kaynatıp limon suyu ekleyip ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  • Ayrı bir kasede  un ve kabartma tozu hariç tüm hamur malzemelerini karıştırıyoruz. Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
  • Yuvarladığımız hamurları önce süte sonra haşhaş tohumuna bulayıp tepsiye diziyoruz. Ortalarını hafifçe çukurlaştırıyoruz. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  • Sıcakken üzerine iyice soğumuş olan şerbeti döküyoruz. Şerbetini çektikten sonra çukur kısma kaymak ya da çırpılmış krem şanti ekliyoruz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025