Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi
Haşhaşlı Sultan Tatlısı tarifi: Haşhaşlı Sultan Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Sultan Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Haşhaşlı Sultan Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 su bardağı un (200 ml.lik bardakla)
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
- 1/2 çay bardağı süt
- 1/2 su bardağı mavi haşhaş tohumu
Haşhaşlı Sultan Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra 7-8 dakika daha orta ateşte kaynatıp limon suyu ekleyip ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Ayrı bir kasede un ve kabartma tozu hariç tüm hamur malzemelerini karıştırıyoruz. Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
- Yuvarladığımız hamurları önce süte sonra haşhaş tohumuna bulayıp tepsiye diziyoruz. Ortalarını hafifçe çukurlaştırıyoruz. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Sıcakken üzerine iyice soğumuş olan şerbeti döküyoruz. Şerbetini çektikten sonra çukur kısma kaymak ya da çırpılmış krem şanti ekliyoruz.