Haşhaşlı Şekerpare Tarifi
Haşhaşlı Şekerpare tarifi: Haşhaşlı Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Şekerpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Haşhaşlı Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
Şerbeti için:
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 4,5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Üzerini bulamak için:
- 1 küçük kase haşhaş (sarı)
- 1 su bardağı süt
Haşhaşlı Şekerpare tarifi nasıl yapılır?
- Önce şerbeti hazırlayalım. Şekeri, suyu tencereye alalım. Orta ateşte kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başlayan şerbete limon suyunu da ekleyelim.
- 5 dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatıp ılımaya bırakalım.
- Yoğurma kabına yumuşak tereyağı, sıvı yağ, şeker, yumurta ve Hindistan cevizini alalım güzelce karıştıralım.
- Daha sonra irmik, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyelim. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Önce süte batırıp daha sonra haşhaşa bulayalım. Fırın tepsisine dizelim.
- Bütün hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayalım. Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Şekerpare tarifinin püf noktası nedir?
Şerbeti güzel çekmesini istiyorsanız tepsinizin üzerine başka bir tepsi kapayıp 5 dakika kadar hiç açmayalım.