Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaşlı Şekerpare Tarifi

Haşhaşlı Şekerpare

Haşhaşlı Şekerpare Tarifi

Haşhaşlı Şekerpare tarifi: Haşhaşlı Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Şekerpare nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaşlı Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)

Şerbeti için:

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Üzerini bulamak için:

  • 1 küçük kase haşhaş (sarı)
  • 1 su bardağı süt

Haşhaşlı Şekerpare tarifi nasıl yapılır?

  • Önce şerbeti hazırlayalım. Şekeri, suyu tencereye alalım. Orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başlayan şerbete limon suyunu da ekleyelim.
  • 5 dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatıp ılımaya bırakalım.
  • Yoğurma kabına yumuşak tereyağı, sıvı yağ, şeker, yumurta ve Hindistan cevizini alalım güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra irmik, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyelim. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
  • Önce süte batırıp daha sonra haşhaşa bulayalım. Fırın tepsisine dizelim.
  • Bütün hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayalım. Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Haşhaşlı Şekerpare tarifinin püf noktası nedir?

Şerbeti güzel çekmesini istiyorsanız tepsinizin üzerine başka bir tepsi kapayıp 5 dakika kadar hiç açmayalım.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025