Haşhaşlı Rulo Pasta Tarifi
Haşhaşlı Rulo Pasta tarifi: Haşhaşlı Rulo Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Rulo Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Haşhaşlı Rulo Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki İçin:
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı su
- 3 yemek kaşığı portakal suyu
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
Kreması İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket toz krem şanti
- 1/2 su bardağı süt
Süslemek İçin:
- 4 adet çilek (ikiye bölünmüş)
Haşhaşlı Rulo Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir karıştırma kasesine yumurta ve şekeri ekleyip, krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Üzerine su ve portakal suyu ekleyin. Unu, nişastayı, kabartma tozunu ve vanilini süzgeçten geçirip karışıma eleyin.
- Son olarak mavi haşhaş tohumunu da karışıma ilave edip çırpıcı yardımıyla 3-4 dakika karıştırın.
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine karışımı eşit şekilde yayın.
- 170 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika kontrollü olarak pişirin.
- Kremasını hazırlamak için bir sos tenceresine süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve nişasta ekleyip, kıvam alana kadar pişirin. Pişen koyu kıvamlı kremayı oda sıcaklığında bekletin.
- Oda sıcaklığına gelmiş olan muhallebinin içerisine süt ve toz krem şanti ekleyip çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Kremayı buzdolabında soğutun.
- Fırından çıkan keki sıcakken pişirme kağıdıyla birlikte rulo haline getirin ve oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin.
- Oda sıcaklığına gelmiş olan keki açın ve üzerine kremayı eşit şekilde yayın.
- Kremayı yaydığınız keki rulo haline getirin ve eşit dilimlere ayırın.
- Üzerlerine 1 tatlı kaşığı kadar kremadan ekleyip yarıya böldüğünüz çileklerle süsleyip servis edin.