Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaşlı Rulo Pasta Tarifi

Haşhaşlı Rulo Pasta

Haşhaşlı Rulo Pasta Tarifi

Haşhaşlı Rulo Pasta tarifi: Haşhaşlı Rulo Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Rulo Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaşlı Rulo Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki İçin:

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı su
  • 3 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu

Kreması İçin:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1/2 su bardağı süt

Süslemek İçin:

  • 4 adet çilek (ikiye bölünmüş)

Haşhaşlı Rulo Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir karıştırma kasesine yumurta ve şekeri ekleyip, krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Üzerine su ve portakal suyu ekleyin. Unu, nişastayı, kabartma tozunu ve vanilini süzgeçten geçirip karışıma eleyin.
  • Son olarak mavi haşhaş tohumunu da karışıma ilave edip çırpıcı yardımıyla 3-4 dakika karıştırın.
  • Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine karışımı eşit şekilde yayın.
  • 170 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika kontrollü olarak pişirin.
  • Kremasını hazırlamak için bir sos tenceresine süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve nişasta ekleyip, kıvam alana kadar pişirin. Pişen koyu kıvamlı kremayı oda sıcaklığında bekletin.
  • Oda sıcaklığına gelmiş olan muhallebinin içerisine süt ve toz krem şanti ekleyip çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Kremayı buzdolabında soğutun.
  • Fırından çıkan keki sıcakken pişirme kağıdıyla birlikte rulo haline getirin ve oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin.
  • Oda sıcaklığına gelmiş olan keki açın ve üzerine kremayı eşit şekilde yayın.
  • Kremayı yaydığınız keki rulo haline getirin ve eşit dilimlere ayırın.
  • Üzerlerine 1 tatlı kaşığı kadar kremadan ekleyip yarıya böldüğünüz çileklerle süsleyip servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025