Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaşlı Revani Tarifi

Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani Tarifi

Haşhaşlı Revani tarifi: Haşhaşlı Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Revani nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaşlı Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt

Haşhaşlı Revani tarifi nasıl yapılır?

  • Önce 3 su bardağı şekerle 3 su bardağı suyu kaynatıyoruz ve kaynayınca içine birkaç damla limon suyu damlatıyoruz, 2-3 dakika kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Daha sonra bir kapta 3 yumurtayla yarım su bardağı şekeri iyice çırpıyoruz, sırayla 1 su bardağı sütü, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı irmiği, 4 yemek kaşığı haşhaşı, 2 su bardağı unu (silme), kabartma tozunu, vanilini ve portakal kabuğu rendesini ekliyoruz.
  • Yağlayıp unladığımız borcama döküyoruz önceden ısınmış 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
  • Fırından çıktıktan sonra 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. 10 dakika sonra üzerine soğuyan şerbeti döküyoruz, şerbetin ardından 1 su bardağı soğuk sütü üstüne döküp dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Şerbeti çekince üzerine krem şanti döküp dolaba koyuyoruz. Servis ederken üzerine parçalanmış fındık veya ceviz parçalarını serpip servis ediyoruz, afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025