Haşhaşlı Revani Tarifi
Haşhaşlı Revani tarifi: Haşhaşlı Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Revani nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Haşhaşlı Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı haşhaş
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 3,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
Haşhaşlı Revani tarifi nasıl yapılır?
- Önce 3 su bardağı şekerle 3 su bardağı suyu kaynatıyoruz ve kaynayınca içine birkaç damla limon suyu damlatıyoruz, 2-3 dakika kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra bir kapta 3 yumurtayla yarım su bardağı şekeri iyice çırpıyoruz, sırayla 1 su bardağı sütü, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı irmiği, 4 yemek kaşığı haşhaşı, 2 su bardağı unu (silme), kabartma tozunu, vanilini ve portakal kabuğu rendesini ekliyoruz.
- Yağlayıp unladığımız borcama döküyoruz önceden ısınmış 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıktıktan sonra 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. 10 dakika sonra üzerine soğuyan şerbeti döküyoruz, şerbetin ardından 1 su bardağı soğuk sütü üstüne döküp dinlenmeye bırakıyoruz.
- Şerbeti çekince üzerine krem şanti döküp dolaba koyuyoruz. Servis ederken üzerine parçalanmış fındık veya ceviz parçalarını serpip servis ediyoruz, afiyet olsun.